2019. máj 31.

Hivatalos: befejezték a Witcher forgatását - Máris szóba került a 2. évad?

írta: Luthor95
Hivatalos: befejezték a Witcher forgatását - Máris szóba került a 2. évad?

witcher_lead.jpg

Henry Cavill, Freya Allan, Joe Batey és Anya Chalotra főszereplésével, a Daredevil alkotójának közreműködésében már idén műsorra is kerülhet a Witcher. Az Andrzej Sapkowski könyvsorozatán alapuló szériát eredetileg csak nyolc részesre tervezte a Netflix, most azonban nem kizárt, hogy máris a folytatásra gondolnak. A híreket Lauren S. Hissrich, a sorozat egyik kreátora és a főszereplőt, Ríviai Geraltot játszó Henry Cavill nyilatkozatai is alátámasztják, habár hivatalos információk még nem érkeztek róla.

A Noizz.hu-n korábban már írtam egy kis összefoglalót a Witcher világáról. Arról, hogy mit érdemes tudni a könyvekről és a videó játékokról, mielőtt belevetjük magunkat a maratonozásba. Ez az áttekintő abban is segíthet azoknak, akik csak Cavill miatt kezdenék nézni a sorozatot, hogy megismerjék Sapkowski szereplőit és könnyebben magába tudja szippantani őket a lengyel író varázslatos világa. 

yen.jpg

Habár varázslatos világot említek, semmiképp nem a J.K. Rowling által nagy gonddal felépített, de erősen PG-13 Harry Potter világát kell elképzelni. A Witcher, vagy magyarul Vaják egy összeesküvésekkel, szerelmi drámával és erőszakkal teli történet, melynek csak egy részéért felelősek a Ríviai Geralt (Henry Cavill) által irtott szörnyek. A szigorúan csak a könyvek történetét feldolgozó sorozat első évadának forgatását Hissrich és Cavill közösségi médiában megosztott nyilatkozatai alapján is befejezték a napokban. A kérdés már csak az, mikor kerül a Netflix műsorára.

witcher_3.jpg

"Befejeztük az első évadot! Elég ősz hajszálam van ahhoz, hogy eljátsszam Geraltot, de ez volt életem legjobb éve. Annyira hálás vagyok az íróknak, a szereplőknek és a kivételes csapatnak, akik szétdolgozták a seggüket, hogy életre keltsék a Kontinenst" - írta ki Twitterére a sorozat készítője. 

Henry Cavill is megosztotta a jó hírt rajongóival, egy igen furcsa kép kíséretében, amihez azt is hozzátette: 

"A Witcher első évadának vége elérkezett. És ugyan itt épp pókerarcot vágok, egy elképesztő utazás volt ez a számomra" - írta Instagram bejegyzéséhez a színész. Cavillről egyébként azt is tudni kell, hogy hatalmas rajongója a CD Project Red által készített Witcher játékoknak és Sapkowski könyveit is olvasta, így személyében egy hatalmas rajongót köszönthetünk a sorozat főszerepében.

 

Arról egyelőre nem osztottak meg bővebb információt, pontosan mikor érkezik az első évad, a korábban kiadott nyilatkozatok alapján azonban már idén a Netflix műsorára kerülhet. Ez Hissrich korábbi premierjeit és a munkálatok jelenlegi állását figyelembe véve október-november környéke lehet. Azt pedig, hogy mi lesz a második évadban (ha valóban lesz), majd az első évad befejezése után meglátjuk!

geralt_vs_griff.jpg

Szólj hozzá

sorozat hír fantasy forgatás gaming witcher netflix geralt henry cavill CD Projekt Red andrzej sapkowski