2019. jan 11.

Brad Pitt zombijai újra támadnak – Kiderült a World War Z 2 munkacíme és a forgatások kezdete is!

írta: Luthor95
Brad Pitt zombijai újra támadnak – Kiderült a World War Z 2 munkacíme és a forgatások kezdete is!

5_2.jpg

Brad Pitt, Mireille Enos és Daniella Kertesz főszereplésével 2013-ban került a mozikba a Max Brooks azonos című regényén alapuló Z világháború, ami nagy költségvetésű filmhez képest csak közepesen teljesített a mozikban. Mégis érkezik a folytatás, habár jó pár év kihagyás után. Íme a legfrissebb hírek róla!

Az első rész munkálatai híresen bajosak voltak Marc Forster rendező felügyelete alatt, a Z világháború mégis eljutott végül a mozikig és közepesen jól is teljesített. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy a sztorinak ugyan a címen és az alapötleten kívül semmi köze nem volt az alapjául szolgáló könyvhöz és közel 200 milliós készítési költség mellett csupán 540 millió dollárt hozott a kasszákra nemzetközileg, azért összességében pozitívan zárta a napot. Nem csoda azonban, hogy kellett egy kis idő a második résznek, hogy produkciós fázisba jusson.

Először 2016-ban röppentek fel a pletykák a World War Z 2-ről és ekkor sem a legjobb értelemben. J.A. Bayona, aki eredetileg rendezte volna a második felvonást ugyanis otthagyta a projektet, amihez nem sokkal ezután David Fincher csatlakozott a rendezői székben. A Golden Globe-díjas rendezőnek többek között olyan filmek kötődnek a nevéhez, mint A tetovált lány, a Zodiákus vagy a Holtodiglan és több ízben is dolgozhatott már együtt Brad Pitt-tel a Hetedikben és a Harcosok klubjában is. A dinamika tehát jó eséllyel lesz meg közöttük, egyelőre ugyanis csak Pitt neve biztos a szereplők közül.

4_3.jpg

Ha a hírek igazak, márciusban kezdődik majd a kreatívan csak World War Z 2-re keresztelt film forgatása, így várhatóan inkább előbb, mint utóbb hallhatunk majd bővebb információkat a szereplőlistáról. A Production Weekly által lehozott jelentésben a forgatások kezdetének várható időpontja mellett az is szerepel, hogy a színészekkel Spanyolországban, Thaiföldön, illetve Atlantában futhatnak majd össze a rajongók. A sztori részleteire és várható premierre egyelőre nem derült fény, annyit azonban a magazinnak hála tudhatunk, hogy Maximillian munkacímmel folyik majd a World War Z 2 forgatása.

Szólj hozzá

film mozi hír forgatás rendező zombi harcosok klubja Spanyolország Thaiföld Atlanta Brad Pitt David Fincher z világháború holtodiglan Maximillian