2019. ápr 02.

3+1 Stephen King regény, amit még idén megfilmesítve láthatsz

írta: Luthor95
3+1 Stephen King regény, amit még idén megfilmesítve láthatsz

Stephen King filmek 2019-ben

kedvencek_temetoje.jpg

Stephen Kinget nem hiába nevezik rajongói és a kortárs irodalom a horror műfaj egyik legendájának. Az író regényeivel is maradandót alkotott, de a filmkészítők is időről időre visszatérnek hozzá. Az AZ 2017-es sikerei után most egy egész sor film, illetve sorozat érkezik tőle, amiből sokat már idén láthatunk is.

Creepshow - A rémmesék könyve

Stephen King és George A. Romero pokoli párost alkot, ha horrorirodalomról van szó. Creepshow címmel 1982-ben készítettek először egy horror-antológiát, ami '87-ben kapott folytatást, de még 2007-ben is visszatértek hozzá a filmesek. Utóbbinál óriási hibát követtek el, hogy sem az írót, sem a rendezőt nem vonták be a projektbe. Most az AMC jóvoltából és a Walking Dead egyik készítőjének, Greg Nicoterónak a felügyelete alatt azonban érkezhet a feldolgozás még idén. 

stephen_king_creepshow.jpg

"A Creepshow nagyon közel áll a szívemhez! Ez az egyik olyan mű, ami kiemeli a horror valódi szellemét... Izgalmas és hidegrázós. Megtisztelő, hogy folytathatom a hagyományt abban a szellemben, ahogy megalkották" - nyilatkozta Nicotero az általa készített sorozatról. 

In the Tall Grass - Magas fűben

stephen_king_magas_fuben.jpg

A történet eredetileg a Teljes gázzal című elbeszéléssel együtt jelent meg Stephen King és Joe Hill közös könyvében. Most a Hibrid rendezője, Vincenzo Natali rendezésében mutatkozhat be film formájában is a Netflix-en Patrick Wilson, Laysla De Oliviera és Harrison Gilbertson főszereplésével. A sztori követi majd a novella cselekményét, vagyis a főszerepben egy testvérpárt láthatunk, amint Kansas peremvidékén kocsikáznak, amikor meghallanak egy gyereksikolyt. Az elhagyatott út és kopár mezők hirtelen hátborzongató horror színterévé válnak, amiről maga a rendező is azt nyilatkozta, ez volt az egyik legijesztőbb történet, amit valaha olvasott.

AZ 2.

stephen_king_az_2.png

Andy Muschietti rendezésében az AZ lett az év egyik legjobban teljesítő filmje 2017-ben, egyben megnyerte a legnagyobb bevételt hozó horrorfilm címét is több, mint 700 millió dollárt hozott ugyanis a kasszákra. A második részben huszonhét évvel az előző epizód eseményei után csatlakozhatunk újra a szereplőkhöz. A vesztesek szerepében a hatalmas népszerűségnek örvendő gyerekszínészek mellett ezúttal James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader, James Ransone, Andy Bean, Jay Ryan és Isaiah Mustafa térnek majd vissza a mozivászonra. Pennywise, a gyilkos bohóc szerepében pedig újra Bill Skarsgardot köszönthetjük a 2019. szeptember 5-én bemutatkozó filmben.

Kedvencek temetője

A Kedvencek temetője King legrémisztőbb regényei közé tartozik. Már az 1989-es első rész is valódi horror-klasszikusként került be a filmtörténelembe, a legújabb feldolgozás pedig a hírek szerint még ennél is ijesztőbbre sikerült. A Kevin Kölsch és Dennis Widmyer rendezésében készült film, melynek forgatókönyvén maga King is dolgozott április 4-én kerül a magyar mozikba. A film több kritikát is kapott a készítők által végrehajtott változtatások miatt, összességében azonban úgy tűnik, mégis elnyerte az amerikai kritikusok tetszését. Jelenleg 88%-on áll a Rotten Tomatoes értékelései alapján és az író is elégedettnek látszik vele, ráadásul az is kiderült nemrég, hogy a készítők helyet szorítottak benne kedvenc démonjának is, ami csak még ijesztőbbé teheti az élményt a nézők számára.

Neked ajánlom még:

Stephen King kedvenc démonja is érkezik az új Kedvencek temetőjébe

A bűntudat úgy fojtogat, mint a jeges hullámok - Gerard Butler legújabb filmje nyomasztó mese arról, mit tesz velünk a féktelen kapzsiság

Szólj hozzá

film premier mozi könyv horror amc netflix james mcavoy patrick wilson vincenzo natali 2019 jessica chastain creepshow walking dead AZ Kedvencek temetője stpehen king andy muscietty in the tall grass