2019. már 08.

Stephen King kedvenc démonja is érkezik az új Kedvencek temetőjébe

írta: Luthor95
Stephen King kedvenc démonja is érkezik az új Kedvencek temetőjébe

Mintha nem lenne már amúgy is elég para ez a film!

Nem volt elég a sírból visszatérő zombiállatok gondolata, King még egy emberevő démonnal is megtoldotta a Kedvencek temetőjét, amit a legújabb feldolgozásban szélesvásznon is láthatunk majd!

17.png

Nem volt mindig így, de mostanában messziről kerülöm a mozikban a horrorfilmeket akkor is, ha a többség szerint egyáltalán nem félelmetesek. Stephen King Kedvencek temetője azonban régi gyerekkori traumákat idéz fel bennem, amikor egyszer véletlenül sikerült belepillantanom az 1989-es változatba. A hírek szerint a legújabb feldolgozás bőven übereli az eredetit, ráadásul kiderült, hogy még Stephen King kedvenc démonja (mert az ugye senkit nem lep meg, hogy van neki ilyen) is feltűnik majd a filmben!

Sok Stephen King-rajongónak csalódást okozott a Kedvencek temetője 1989-es adaptációja, mert kimaradt belőle a wendigo, pedig a cselekmény fontos mozgatója volt. De ki vagy mi a wendigo? Ez kiderül a friss adaptációból, amelyben komoly szerep jut az alakváltó démonnak. King az észak-amerikai indián mitológiából, azon belül is a mikmak indiánok folklórjából kölcsönözte a kedvencek temetője ötletét. A kérdéses temető olyan szent hely, ahonnan a holtak visszatérnek, csakhogy erősen megrongálódott állapotban, más néven zombiként, ami nem egy szerencsés eset a szeretteik számára.

A legendás horrorszerző a mikmak folklórhoz elegáns mozdulattal hozzácsapta az algonkin indiánok mítoszát a wendigóról, ami egy hatalmas, csontvázszerű lény, határtalan étvággyal az emberhúsra. A fordulat ott jön, hogy ember is válhat wendigóvá különféle szerencsétlen körülmények következtében, mint, mondjuk, hogy megátkozzák, de igazából elég, ha valamilyen okból ráfanyalodik az emberhúsra, amire kicsit több, mint száz évvel ezelőtt a hóval elzárt területeken bizony volt még példa. Hogy pontosan milyen szerepet tölt be a wendigo az új Kedvencek temetőjében, hamarosan kiderül a filmből, ami április 4-én érkezik a mozikba.

Szólj hozzá

film mozi horror para hír démon zombi wendigo Stephen King Kedvencek temetője