2020. már 23.

Videojátékok, amikkel otthon is szórakozás az edzés

írta: Luthor95
Videojátékok, amikkel otthon is szórakozás az edzés

#maradjotthon

justdance.jpg

A bezártság nem jó móka, egy idő után pedig a legjobb társaság, a létező összes film, vagy könyv sem segít rajta. Ahhoz, hogy ne mosódjanak össze a napok és ne menjen az agyadra az otthon töltött idő érdemes az önkéntes bezártság ideje alatt is egy megszokott napi rutinhoz ragaszkodni. Ha otthonról dolgozol, az már ad egy mankót a kezedbe, hiszen megadott időben kell felébredned és az is meg van határozva meddig, vagy hogyan végezd a munkád. Legyen bármilyen otthonos is a lakásod, egy idő után a home office is terhessé válhat, amin az sem segít, ha a számítógéped elől a nap végén átülsz a kanapéra tévézni. 

Nem vagyok kimondottan sportőrült, de fontosnak tartom a rendszeres mozgást, még ha az sokszor csak a napi közlekedés részeként is van jelen az életemben. Mivel a munkám megengedi, így az utóbbi hetekben már home office-ból dolgoztam és #maradjotthon-jeligére a szükségesnél többet nem is nagyon mozdultam ki a lakásból, így a fentieket első kézből tapasztalhattam meg. Mondjuk még így is jobb a helyzet, mint a házi karanténban lévőknél, akik egyáltalán nem tehetik ki a lábukat az otthonukból. 

Az életmódunk ilyen drasztikus megváltoztatása a koronavírus miatt kialakult pánikhangulat nélkül is rányomhatja a bélyegét a közérzetünkre. Nekem ebben segít a mozgás, ami amellett, hogy az ötven négyzetméteren töltött hétköznapok során is segít fitten tartani a szervezetünket, még boldogsághormonokat is felszabadít a testben, ezzel javítva a hangulatunkat. Ha sportember vagy, biztosan van néhány olyan gyakorlat a tarsolyodban, ami otthon, konditermi eszközök nélkül is végezhető, de szerencsére a videojátékok között is találhatunk olyanokat, amik támogatják az otthoni mozgást. Ezeket gyűjtöttem most össze neked!

Arms - Nintendo Switch

Az Arms egy különleges harci játék, amiben teljesen tiéd lehet az irányítás. Nem nyújt egész testet átmozgató edzést, mivel főként boxolód kinyújtható karjait irányíthatod benne. Emiatt azonban ideális szórakozás lehet olyan lakásokba, ahol vékonyak a falak és nem szeretnéd zavarni a szomszédokat. A játék ráadásul nemcsak egyedül, hanem multi-player módban is játszható, így párosan, vagy gyerekekkel is segít kiszakadni a szürke hétköznapokból. 

arms2.jpg

A menü rengeteg opciót kínál a játékosoknak, akik különböző dizájnelemek és küzdőstílusok közül is választhatnak. A Battle mode és a Grand Prix mellett például érdekes lehetőséget nyújt a Versus mód is, ami a felgyülemlett feszültség levezetésére lehet ideális. 

Beat Saber - Oculus Quest, Play Station 4, PC

A Beat Saber talán az egyik legtöbbet emlegetett és legnépszerűbb VR játék, amit érdemes kipróbálni, ha az embernek van rá lehetősége, vagy elővenni, ha már feledésbe merült volna. Amellett, hogy lehetőséget nyújt a mozgásra, a zene és a látvány segítségével garantáltan kiránt a hétköznapok szürkeségéből. A zene ütemére lengetve a lézerkardokat pedig 100%-ig valódi Jedi-nek érezheted magad. 

beat_saber.PNG

Alapvetően egy játékosra tervezték, de party módban van lehetőség többen is játszani, illetve, ha versengő típus vagy, eredményeidet a barátaidéval is összehasonlíthatod.

Just Dance

A Ubisoft Just Dance nevű játékszériája szinte a létező összes platformon elérhető. 2009 óta évente érkezik belőle újabb felvonás az aktuális slágerekkel és előadókkal, valamint egészen egyszerű és összetettebb koreográfiákkal is. Mivel a feladat minden esetben a képernyőn látott táncos mozdulatainak utánzása, ezért kamerarendszer, vagy mozgásérzékelő kontroller szükséges hozzá. Ilyen például a Wii Remote, vagy a Kinect, de a Play Stationnek is megvan erre a saját rendszere. 

just_dance.jpg

Attól függően, mennyire érzed a lábadban a bugit, számos nehézségi szint, előadó és koreográfia közül választhatsz. A pörgősebb számok simán felérnek egy otthoni edzéssel, de szerencsére a kezdőkre is gondoltak a készítők. Egyedül és multi-player módban egyaránt játszható, sőt, a gyerekeknek külön Kids szériát is piacra dobtak a legnépszerűbb Disney-mesék és animációs filmek betétdalaival, így az egész családnak szórakozást nyújthat a játék. 

Wii Sports - Nintendo Wii

A Just Dance-hez hasonlóan ez is egy szép múltra visszatekintő videojáték-széria. A Wii Sports 2006-ban látott napvilágot, amit 2009-ben a Wii Sports Resort, 2013-ban pedig a Wii Sports Club követett. Ezekben az a szép, hogy egy videojáték áráért valójában többet is kapsz. A golf, a bowling, vagy a box mellett így a teniszezésnek, vagy a baseball-nak is hódolhatsz anélkül, hogy ki kellene tenned a lábad a lakásból. 

wii-sports-club-.jpg

Nemcsak videojátékokkal, filmezéssel, vagy olvasással ütheted el azonban otthon az időt. A kényszerpihenő jó alkalmat nyújthat arra is, hogy fejleszd önmagad, vagy elmélyítsd a kapcsolatot a a családtagjaiddal. Egy kedves barátnőm, akinek nemrég járt le az önkéntes karanténja, miután hazaért Olaszországból egy cikkben nemcsak érzéseit osztotta meg olvasóival, hanem néhány tippet is, ami neki segített átvészelni a bezártságot. Olvassátok el őt is ITT!

Ezek még érdekelhetnek:

#maradjotthon: Sorozatok, amikkel gyorsabban telik az idő

A Sötét Főnixtől Az elsőkig - A legjobb és legrosszabb új generációs X-men filmek a rajongók szerint

Szólj hozzá

edzés videojáték wii otthon mozgás gaming just dance #maradjotthon beat saber